Δωρεάν Μεταφορικά και έξοδα αντικαταβολής από 20€
Δωρεάν Μεταφορικά και έξοδα αντικαταβολής από 20€
Πίσω από την ανάλαφρη αυτή παρουσίαση, είναι βέβαιο ότι κρύβεται πολλή, πολλή δουλειά, πολλή μελέτη, μεγάλη έρευνα. Φεύγουμε από το άνυδρο έδαφος της διδασκαλίας της Ιστορίας που όλοι βιώσαμε στα σχολικά χρόνια και μπαίνουμε σ’ ένα οργιώδες θερμοκήπιο.
Ζωή Καραμήτρου, Η Καθημερινή
[...] μέσα σε λίγες σελίδες η ιστορία μπορεί και μας συντροφεύει τόσο όμορφα και αυτή είναι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος και αυτό είναι μόλις το πρώτο βιβλίο του The Trivialist.
Γιάννης Αντωνιάδης, bookfeed.gr
Με ύφος ανάλαφρο αλλά και σοβαρό, [ο The Trivialist] κοιτάζει κάτω από την επιφάνεια και βρίσκει χιλιάδες πληροφορίες κρυμμένες πίσω από τη λάμψη ανακτόρων, κοστουμιών και καλλιτεχνημάτων.
Ανθούλα Δανιήλ, diastixo.gr
Στο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διόπτρα» [ο The Trivialist] σε κάνει να αγαπήσεις και πάλι την Ιστορία ή ακόμα και να την αγαπήσεις για πρώτη φορά.
Μιχάλης Παπαγεωργίου, Νεολόγος
Το βιβλίο μεταφέρει την ένταση και το πάθος του συγγραφέα, ο οποίος, έχοντας σχηματίσει μια σφαιρική αντίληψη για την Ιστορία, αδυνατεί – ευτυχώς! – να συγκρατήσει το πάθος του, νιώθοντας την ακαταμάχητη έλξη να μεταλαμπαδεύσει αυτόν τον μοναδικό κόσμο της γνώσης με τον δικό του τρόπο. Και το πετυχαίνει εξαιρετικά με το ιδιαίτερο επικοινωνιακό χάρισμά του, το οποίο, ωστόσο, δεν κάνει εκπτώσεις στην ακρίβεια, στη σοβαρότητα αλλά και στην αυστηρά επιστημονική αντιμετώπιση των θεμάτων.
Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι
Το βιβλίο με γραφή εύγλωττη, συχνά περιπαιχτική, αλλά ποτέ αδιάφορη ή γεμάτη στείρα επιστημοσύνη, μάς κάνει κοινωνούς των μεγάλων γεγονότων που καθόρισαν την περίοδο από τον 14ο αιώνα έως τον 17ο − τρεις αιώνες και κάτι «βαριάς» ιστορίας δεν το λες και μικρό κατόρθωμα.
Διονύσης Μαρίνος, Bookpress
Το χιούμορ και η έξυπνη γραφή κάνουν την ανάγνωση ευχάριστη, ως δημιουργικό “διάλειμμα” από τις καθημερινές υποχρεώσεις, καθώς το βιβλίο “χωράει” στην τσάντα για τη βόλτα στο πάρκο, για έναν άραγμα για καφέ ή για διάβασμα μέσα στο Μετρό.
Χρήστος Δεμέτης, news247.gr