Είσοδος στον λογαριασμό σου
Το καλάθι μου: {{countCartProductPieces}} {{ countCartProductPieces > 1 ? 'Είδη' : 'Είδος' }}

Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν Μεταφορικά και έξοδα αντικαταβολής από 20€

Ενάντια σε φρούρια και τείχη - Μια μικρή εισαγωγή για την ελληνική επανάσταση
Βιβλίο της σειράς: 1821
Λεπτομέρειες Βιβλίου
ISBN: 978-960-653-183-5
Έκδοση:
Ημερομηνία έκδοσης: 21/10/2020
Αριθμός σελίδων: 352
Format: Paperback
Μέγεθος: 15,0 x 23,0
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα
Περιγραφή
Η ιστορία ξεκίνησε με μια Εταιρεία, η οποία εμπνεύστηκε και οργάνωσε την επανάσταση. Ήταν μια Εταιρεία ξενιτεμένων, μια συντροφιά εμπόρων και υπαλλήλων, με ταπεινή όμως καταγωγή, και σ’ εκείνα τα χρόνια οι ταπεινοί δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν μια επανάσταση. Την ανέθεσαν, λοιπόν, σ’ αυτούς που μπορούσαν να την ξεκινήσουν, στους ομογενείς αριστοκράτες –τους πρίγκιπες της Ρωσίας, τους πρίγκιπες της Κωνσταντινούπολης, εξόριστους και μη–, στους προύχοντες, στους αρχιερείς. Αρκετοί από αυτούς συμμερίζονταν το όραμα για μια ελεύθερη πατρίδα.

Η επανάσταση ξεκίνησε αμήχανα, όπως συνήθως συμβαίνει με τις επαναστάσεις. Επιχείρησε να αποκτήσει κράτος και εξουσία μακριά από την πατρίδα για να νικήσει τον δυνάστη. Σχεδίασε φιλόδοξα χτυπήματα μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα του εχθρού. Κινήσεις περίπλοκες, δύσκολες, που απέτυχαν κλείνοντας τον κύκλο της Εταιρείας και των οραμάτων όσων την ακολούθησαν.

Έπειτα, την υπόθεση της ελευθερίας ανέλαβαν οι προύχοντες και οι ιεράρχες του Μοριά, οι καραβοκυραίοι των νησιών, οι αρματολοί της Ρούμελης. Για να πετύχουν, όμως, χρειάζονταν τον λαό τους. Δεν γινόταν χωρίς αυτόν. Χρειάζονταν τους πολλούς Έλληνες, αυτούς που μισούσαν τον τύραννο όσο και τη δική τους μιζέρια, που δεν διάβαζαν Διαφωτιστές, αλλά μέσα τους σιγόκαιγε ο κοινός πόθος για ελευθερία.

Με αίμα και πόνο έθρεψε ο λαός τον Αγώνα. Πάνω σε αυτά τα υλικά χτίστηκε το ελεύθερο ελληνικό κράτος μέσα στο οποίο ζούμε σήμερα. Δεν έγινε ιδανικό, όπως πολλοί ονειρεύτηκαν. Ήταν όμως η πατρίδα μέσα στην οποία οι πολλοί μπορούσαν να ονειρεύονται το καλύτερο.

Την πολυπλόκαμη ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης πραγματεύεται το βιβλίο αυτό, ρίχνοντας φως στο παρασκήνιο, και αναδεικνύοντας άγνωστους ήρωες και κρυφούς πρωταγωνιστές, μέσα από μια μεγάλη και συναρπαστικά ειπωμένη ιστορία.
Είπαν για το βιβλίο

Ένα από τα καλύτερα βιβλία ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης.

Γιώργος Σιακαντάρης, Βιβλιοδρόμιο, Τα Νέα

Αξιολογήσεις
Αξιολόγηση
Ταξιαρχος Μυλωνας / 21-06-2021
(5)
Απιστευτο βιβλιο .Με πολυ ολοκληρωμενες και εμπεριστατωμες πηγες και αναφορες το οποιο ανετα κατα εμε θα μπορουσε να γινει και σχολικο βιβλιο.Το μονο αρνητικο παλι κατα την προσωπικη μου γνωμη δινει μια πολυ μεγαλη αναλυση στη προ επαναστατικη περιοδο της επαναστασης του 1821 (το μισο βιβλιο τουλαχιστον) και τελειωνει με την πολιορκια της Τριπολιτσας αφηνοντας ολο το υπολοιπο χρονολογικη περιοδο μεχρι το τελος της Επαναστασης χωρις να αναφερθει.(Δεν ξερω αν ετοιμαζει αλλο βιβλιο γι αυτο η εχει γραψει σε αλλο βιβλιο πανω για αυτο το θεμα)